Beefy Boxes and Bandwidth Generously Provided by pair Networks
Perl Monk, Perl Meditation
 
PerlMonks  

Re^8: Install of Locale:gettext failing due to missing libintl

by farang (Chaplain)
on Oct 30, 2014 at 21:05 UTC ( #1105679=note: print w/replies, xml ) Need Help??


in reply to Re^7: Install of Locale:gettext failing due to missing libintl
in thread Install of Locale:gettext failing due to missing libintl

It looks like on a previous system you installed libintl with a binary package from Rudix. You could try reinstalling from there, but their website indicates Yosemite is a "work in progress".

What I would do in your position is to try to (re-)install everything you need mutt, t-prot, gettext/libintl, and even another version of perl with Locale::gettext if necessary through MacPorts. This works similar to Perlbrew in that the applications get placed in a directory structure (/opt/local/ by default) which is then added to the user PATH. If something goes wrong you can simply delete the entire tree under /opt/local/ and nothing else will be affected.

I personally would delete the old stuff and directories as well, including remnants of Perl v5.16 and v5.12, but leaving the v5.20 under Perlbrew and of course leaving the system v5.18 which is used by Yosemite. As it is, you have partial pieces from old installs, making it hard to troubleshoot.

MacPorts has been around a while, has a good reputation, and I'd suspect you could get good advice and help on their IRC channel. Another similar option to MacPorts for installing open source applications in OSX is Fink, which you may also want to consider as an alternative.

I think you are likely to get better answers from a place like the IRC channel for MacPorts than here because your problems are more with the open source applications and dependencies than they are with Perl itself.

  • Comment on Re^8: Install of Locale:gettext failing due to missing libintl

Replies are listed 'Best First'.
Re^9: Install of Locale:gettext failing due to missing libintl
by T-Fen (Acolyte) on Oct 30, 2014 at 22:02 UTC

    Thanks. I actually have homebrew on this machine (similar to Fink and MacPorts) which is where mutt, t-prot, and gettext are installed from. Homebrew installs packages to their own directory and then symlinks their files into /usr/local.

    So I guess it's the libintl that appears to be missing or not found in my $PATH that is the issue?

    I remember when I had a similar issue after the last OS X upgrade, it was a missing C library that I installed, but not sure which or how at this point. :-(

Log In?
Username:
Password:

What's my password?
Create A New User
Domain Nodelet?
Node Status?
node history
Node Type: note [id://1105679]
help
Chatterbox?
and the web crawler heard nothing...

How do I use this? | Other CB clients
Other Users?
Others rifling through the Monastery: (4)
As of 2023-02-05 14:39 GMT
Sections?
Information?
Find Nodes?
Leftovers?
    Voting Booth?
    I prefer not to run the latest version of Perl because:







    Results (31 votes). Check out past polls.

    Notices?